code 11? 86 22re

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    abbotsford
    Posts
    1,708

    code 11? 86 22re

    code 11? 86 22re the chilton manual say throttle switch idl point in the tps is off during diagnostic check. defective tps circuit. defective tps.

    I think the tps is fine I was geting code 7 so I changed tps, and that went away now all I have left is code 11 how do I get rid of this?
    1990 Hilux Surf 3.4 5vzfe
    sas 35s.
    1974 fj40 soon to be a 5vzfe also

  2. Remove Advertisements
    BC4x4.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Mt.hoodlem
    Posts
    335
    black tape over the light
    86 toy flat deck duel T-cases, 36" tsl

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Vancouver
    Posts
    250
    Did you get code 7 and 11 at the same time? Did you do an engine swap?

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    abbotsford
    Posts
    1,708
    I did have a code 7 and 11 and 4 and 5 10 all at the same time, I managed to get rid of them all but 11 I rebuilt the cylinder head didnt swap any thin electronic,
    1990 Hilux Surf 3.4 5vzfe
    sas 35s.
    1974 fj40 soon to be a 5vzfe also

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Vancouver
    Posts
    250
    I had a code 11 after my 22 - 22re swap. My "STA" wire out of the ecu was hooked up wrong.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    abbotsford
    Posts
    1,708
    `which is the sta wire? what does it control? what coluor wire any help would be good
    1990 Hilux Surf 3.4 5vzfe
    sas 35s.
    1974 fj40 soon to be a 5vzfe also

  8. #7
    Registered User Mertin's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    POCO BC
    Posts
    338
    quick search on google turned up this page with a list of trouble codes and causes

    http://www.off-road.com/toyota/tech/codes/
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    87 4Runner w/22RE - 5 speed
    LockRight Rear, Chev Spring Swap,
    33 BFG MT, UnderBody Lighting, CB,
    York OnBoard Air (almost done...if I ever Get to it).
    9500lb winch on custom bumper

    Email - Thefunny1@hotmail.com

  9. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Vancouver
    Posts
    250
    Originally posted by rockcrusher21
    `which is the sta wire? what does it control? what coluor wire any help would be good
    It provides power to the Circuit opening relay. It should be black coming out of the ecu and it should be hooked so it provides power only when the starter is cranked. Before that I hooked it up straight to the ignition circuit and my fuel pump kept pumping and I got error 11. My "NSW" wire is hooked up to the same black wire.

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Langley BC
    Posts
    1,672
    Maybe pull out efi fuse to delete trouble code then see if it comes back? Did you install tps with ohm meter?
    MINT: Definition:

    in mint condition
    in perfect condition: in perfect condition as when first made

  11. #10
    Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    abbotsford
    Posts
    1,708
    no I just swap upper intakes from another engine I had the trouble code for the tps, and that went away when I changed it, the truck seem to lack power between 800 1500 rpm
    1990 Hilux Surf 3.4 5vzfe
    sas 35s.
    1974 fj40 soon to be a 5vzfe also

  12. #11
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Mt.hoodlem
    Posts
    335
    seem to lack power


    it is a toyota pushing 36's
    86 toy flat deck duel T-cases, 36" tsl

  13. #12
    Registered User talon_92's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Abby
    Posts
    578
    Originally posted by JOE DIRT


    it is a toyota pushing 36's
    with 4.10s
    85 toyota , locked f+r, tube deck, 37/14 Irok ,dual cases.

  14. #13
    Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    abbotsford
    Posts
    1,708
    ya ya, but just seems to lack power in low rpm, for a few seconds then it is like some one turned the nitrous on,
    1990 Hilux Surf 3.4 5vzfe
    sas 35s.
    1974 fj40 soon to be a 5vzfe also

  15. #14
    Registered User talon_92's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Abby
    Posts
    578
    checked your timing lately?
    85 toyota , locked f+r, tube deck, 37/14 Irok ,dual cases.

  16. #15
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Mt.hoodlem
    Posts
    335
    my old motor used to do that as well, I found a easy fix- change motors lol
    86 toy flat deck duel T-cases, 36" tsl

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •